OEDEEMTHERAPIE

Wat kunt u verwachten tijdens uw (lymf)oedeem behandeling bij Fysioview?


Oedeemtherapie is een integrale behandeling, dat wil zeggen dat wij meerdere behandeltechnieken toepassen. 

Oedeem is een verzamelnaam voor zwelling en het doel van de behandeling is om de zwelling te verminderen of te stabiliseren. (klik hier voor meer informatie over oedeem)


In het eerste consult zullen wij samen met u een persoonlijk behandelplan opstellen.  We bespreken de mogelijkheden en welke behandelmethoden daarvoor nodig zijn.


Fysioview biedt de volgende behandelingen aan:BANDAGEREN (ZWACHTELEN)


Als het lymfoedeem erg dik is en het de bewingen hindert, zullen we gaan zwachtelen. Dit is een effectieve methode om de omvang van de arm of been te verminderen.


MANUELE TECHNIEKEN


Als het oedeem erg hard en stug is, gebruiken we bindweefseltechnieken om de weefsels weer soepeler te krijgen, waardoor de afvoer verbeterd. 

Ook manuele lymfdrainage passen wij toe op de gebieden waar het oedeem niet verminderd na compressie. 

OEFENTHERAPIE


Het is ontzettend belangrijk om weer actief te worden, ondanks uw oedeem. Het bevordert de afvoer en de kracht zal toenemen. Hierdoor is het voor u makkelijker om weer volledig deel te nemen aan het dagelijks leven. 

KINESIOTAPING


 Met speciale rekbare tape kunnen we het oedeemgebied ondersteunen met de afvoer. Het resultaat kan zijn dat het gebied zachter aanvoelt en dat het resultaat van de behandeling langer aanhoudt. 

THERAPEUTISCH ELASTISCHE KOUSEN


Het kan bij u nodig zijn om na de behandeling een kous aan te meten om de nieuwe omvang van uw arm of been te behouden. Dit aanmeten kan bij ons in de praktijk.


Heeft u oedeem in de borst? Dan is het mogelijk om een aangemeten compressie BH aan te laten meten.

ZELFMANAGEMENT


Na de behandelingen leert u hoe u thuis de massages en oefeningen kunt uitvoeren. Hierdoor kunt u de bereikte resultaten behouden en in de toekomst goed in de gaten houden hoe het met het oedeem gaat.