JONG EN KANKER – AYA TRAINING

 

En dan hoor je dat je kanker hebt….. en je bent nog zo jong!!

Wat nu?

Natuurlijk ga je in eerste instantie volledig aan de gang met onderzoeken en behandelingen, in de hoop dat deze nare periode ook weer eens stopt.

 

Je krijgt vast heel veel informatie, maar helaas is dit vaak algemene informatie, misschien niet specifiek voor jou bedoeld.

Waar kun je terecht voor gespecialiseerde trainingen en coaching en waar meer jonge mensen met kanker zijn?

 

Fysioview is een gespecialiseerde praktijk voor oncologie fysiotherapie en oedeemfysiotherapie.


Ik , JoAnne, werk al meer dan 25 jaar met mensen die de diagnose kanker hebben gekregen als Master oncologie fysiotherapeut. Tijdens en na de behandelingen train en coach ik ze terug naar dagelijks leven, sport en werk.


Maar als ik jongere mensen in mijn praktijk kreeg, en ze in een oefengroep had, was het wel duidelijk dat de vragen en onzekerheden die ze hadden, niet altijd overeen kwamen met die van de mensen boven de 50.


Ik ben me gaan verdiepen in specifieke AYA zorg en heb nu oefengroepen speciaal voor de jonge mensen uit mijn regio.


En daar ontmoet je deelgenoten (lotgenoten vind ik zo’n naar woord...).  Die begrijpen je gevoelens en je beperkingen. Daar kun je ook vragen aan stellen: “hoe deed jij dat nou?” “Hoe ben jij daar doorheen gekomen?”


Ik zie hele mooie gesprekken ontstaan, tijdens het trainen. Want dat is wat we natuurlijk ook doen: je conditie  verbeteren en terugkeer naar jouw dagelijks leven ondersteunen.


De AYA groepen bij Fysioview worden geleid door Lisette Jonker. Zij is ook deelgenoot van je. Op haar 15e kreeg zij zelf kanker en heeft zich daar goed doorheen geslagen. Ze is trainer oncologie en kan jou heel goed begeleiden met jouw persoonlijke programma.


Ik zelf doe de intakes en bepaal samen met jou de doelen en hoe je ze het best kunt bereiken. In het hele traject zal ik je coachen daar waar dat nodig is.


Ben je geïnteresseerd geworden en wil je een vrijblijvende intake?

Klik hier : Als je een aanvullende verzekering hebt, én een verwijzing van je specialist, worden de behandelingen en trainingen in de meeste gevallen vergoed.