Therapeutisch Elastische Kousen

In onze praktijk worden ook Therapeutisch Elastische Kousen aangemeten.

Deze kousen kunnen worden voorgeschreven voor lymfoedeem, chronische veneuze insufficiëntie, spataderen ( varices) en andere aandoeningen waarbij de bloedvaten of lymfebanen niet meer goed functioneren.

De laatste jaren is er veel verbeterd in de kwaliteit en uiterlijk van de kousen. De meest voorgeschreven kousen zijn van een drukklasse 2. Hierin is veel keus in materiaal en kleur.   Voor een lymfoedeem, waarbij er een sterke neiging tot zwellen bestaat, wordt vaak een klasse 3 of zelfs 4 voorgeschreven. Deze kousen zijn van een ander materiaal gemaakt, omdat ze meer tegendruk moeten geven.

Mocht u via uw arts of chirurg een verwijzing hebben gekregen voor het aanmeten van kousen, kunt u ons bellen voor een afspraak. Tijdens deze afspraak gaan we de metingen verrichten en zullen we met u overleggen welke kousen voor u het beste zijn.

Wij werken via FysioTEK en hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar heeft u recht op twee paar kousen in de 12 tot 14 maanden.

Eventueel kunnen wij de kousen aan huis aanmeten. Hiervoor geldt een eigen bijdrage van € 16.-

Als u moeite heeeft met het aantrekken van de kousen, zijn er in de praktijk verschillende aantrekhulpen te koop. Tijdens het leveren van de aangemeten kousen kunnen we hiermee oefenen en kunt u deze eventueel aanschaffen.

Een Easy Slide open teen € 32.-
Een Easy Slide gesloten teen € 35.-
Een Easy Slide voor de arm € 35.-
Een paar handschoenen kost  € 5.-