Praktijkvoorwaarden

Bereikbaarheid:
Afspraken kunnen telefonisch of persoonlijk tijdens de openingstijden van de praktijk worden gemaakt. Soms staat het antwoordapparaat aan als wij in de buitenpraktijk zijn. Wanneer u deze inspreekt, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Openingstijden:
Dinsdag, Woensdag en vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur en Maandag en Donderdag van 08:00 tot 21:00 uur mits aansluitende afspraak.

Directe Toegankelijkheid:
Het is niet meer noodzakelijk om een verwijzing van huisarts of specialist te hebben voor een behandeling bij de fysiotherapeut. In een aantal gevallen eist de zorgverzekeraar wel een verwijzing, voornamelijk bij een chronische indicatie voor fysiotherapie. Tijdens de intake zullen wij u hierop attenderen.

Er wordt eerst een screening uitgevoerd. Aan de hand van de uitkomst wordt bepaald of er verder onderzoek en behandeling gewenst is. Bij twijfel wordt u verwezen naar uw huisarts. Uw huisarts wordt in principe altijd op de hoogte gebracht van de behandeling, tenzij u uitdrukkelijk verzoekt dat niet te doen.

Afspraken:
Wanneer u niet in staat bent om een gemaakte afspraak na te komen, moet u minimaal 24 uur van te voren afzeggen. Dit kan ook via het antwoordapparaat of via mail. Afspraken die niet op tijd zijn afgezegd worden in rekening gebracht.

U wordt vriendelijk verzocht de geldende CORONA maatregelen te volgen. Dat zijn: kom op tijd, bel af wanneer u klachten heeft, volg de routing in de praktijk, desinfecteer uw handen, géén handen schudden, 1,5m afstand houden, 1 persoon per therapeut (uw begeleiding blijft buiten) en u neemt uw eigen handdoek mee (graag een grote handdoek)

Tarieven:
De praktijk is aangesloten bij bijna alle zorgverzekeraars en hanteert de daarvoor vastgestelde tarieven.  Wanneer u niet aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie, niet voldoende of verzekerd bent bij Caresq of een van de partners (Promovendum, iptiq, EUCARE, Aevitae, Besured, National Academic en AON) dient u de behandelingen zelf direct na de behandeling contant of per PIN te betalen. U kunt uw factuur daarna bij uw verzekering declareren. Zij zullen u dan vergoeden volgens hun tarieven (dit zijn niet altijd onze tarieven).

Voor een behandeling van 30 minuten is het tarief € 37,25
Voor een behandeling van 45 minuten is het tarief € 54,25
Voor een behandeling aan huis, berekenen wij een toeslag van € 18,00
Voor aanmeten aan huis van TEK wordt er een toeslag van € 18,25 berekend.

Voor de overige prijzen, verwijzen wij u naar onze lijst PRAKTIJKTARIEVEN per 1-7-2020

Verzekeringsrecht:
De zorgverzekeraar verplicht de fysiotherapeut om uw verzekeringsrecht te controleren. Daarom zal u bij de eerste afspraak worden gevraagd naar uw verzekeringsbewijs en uw identificatiebewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs). Daarnaast checken wij apart uw verzekeringsrecht (aanvullende verzekering) via Vecozo. Mocht u reeds gebruik hebben gemaakt van uw AV wanneer u bij ons komt, vraag dan eerst bij uw verzekeraar na hoeveel behandelingen er reeds zijn gebruikt. Dit voorkomt rekeningen achteraf.

Ten alle tijden bent u zelf verantwoordelijk voor het juist opgeven van het aantal verzekerde behandelingen. Bij overschrijding of geen verzekering betaalt u de behandelingen zelf.